Wat is Reiki ? 

Reiki is een universele levensenergie en is overal om ons heen aanwezig. Het Japanse woord Reiki bestaat uit twee lettergrepen: REI, het kosmische universele aspect van deze energie en KI, fundamentele levenskracht die stroomt in alles wat leeft.  

 

Reiki geef je door middel van handoplegging. De energie stroomt door de handen van de Reiki-gever naar het lichaam en geest van de Reiki-ontvanger. De energie stroomt naar de plek(ken) waar die het hardste nodig is. Dit geeft een positieve uitwerking op je fysieke,  geestelijke en/of emotionele welzijn.  

        

Wat doet Reiki? 

 

  • Reiki stimuleert je lichaam en/of geest om zichzelf te genezen 
  • Verruimt het bewustzijn 
  • Verhoogt creativiteit 
  • Geneest totaliteit 
  • Bevordert loslaten van emoties 
  • versterkt de levenskracht 
  • Vermindert stress 
  • Werkt op de ziekteoorzaak in 

 

Reiki is altijd veilig en kan altijd worden toegepast ongeacht de medische klachten. Reiki voorziet je van extra energie,  welke je kan gebruiken voor je (zelf)genezingsproces.  

 

Bij wat voor klachten kan Reiki ingezet worden? 

Emotioneel/mentaal: Stress, depressie, burn-out, onrust, overspannenheid, slaapproblemen, angsten, etc.   

Lichamelijke klachten: Hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, kniepijn etc.  

Wat bied ik aan:  

  • Reiki sessie: 60-75 min 
  • Reiki op afstand: 40 min 

Voorafgaande aan de sessie hebben we een kort gesprek. Vervolgens ga je met kleding aan op de massagetafel liggen, waarna je lekker mag gaan ontspannen met behulp van de Reiki energie. Het kan zijn dat er emoties naar boven komen. Dit is vrij normaal en alles mag op dat moment ervaren worden. Na de behandeling maak ik tijd en ruimte om dit te bespreken. 

Reiki op afstand: Hierin stuur ik jou een Reiki healing op afstand. Het enige dat jij hoeft te doen is op een gemakkelijke en rustige plek gaan zitten of liggen. Reiki op afstand is op aanvraag. Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan telefonisch of per mail.  

 

 

Reiki Cursussen  

Reiki 1 cursus: Je leert de Reiki energie ontdekken en leer hoe je op fysiek niveau kunt gaan behandelen. Door de inwijding wordt het kanaal naar de universele bron geopend. Reiki 1 is allereerst voor jezelf bedoeld en daarna pas voor anderen.  

Reiki 2 cursus: In de tweede graad ga je meer de diepte in. Je leert te werken met symbolen, die de Reiki krachtiger maakt zodat de energie gerichter naar de oorzaak van de klacht kan gaan. Ook leer je hoe je Reiki op afstand kan geven.